Valpreventietraining


Dinsdagmiddag tussen
15.00 en 17.00 uur in de Lindershof

iedere 4 minuten valt er iemand van 65-plus

Elk jaar meldt zich gemiddeld elke 5 minuten een 65-plusser zich bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Bovendien overlijden er ca 13 mensen per dag door een val! Daaruit blijkt wel dat vallen een groot maatschappelijk en gezondheidsprobleem is.

Samen Heesch heeft dit probleem bij de gemeente Bernheze onder de aandacht gebracht en dat heeft geleid tot subsidie voor een valpreventietraining die door Fysiocentrum Heesch gegeven wordt.

Fysio Centrum Heesch verzorgt, met een geriatrie fysiotherapeut, een valpreventietraining en daar kunt u zich voor aanmelden. De training is op dinsdagmiddagen tussen 15.00 en 17.00 uur in sporthal Lindershof in Heesch. De training duurt 8 weken; 2x per jaar wordt er een herhaling georganiseerd. Daarvoor worden alle deelnemers uitgenodigd!

Voor 2023 staan in totaal 3 cursussen en 2 herhaaldagen in de planning. De volgende 2 series starten op 10 oktober a.s.

De eigen bijdrage voor deze training is € 40 (dat is € 5 per middag). De lage bijdrage is mogelijk door subsidie van gemeente Bernheze. Deze subsidie is alleen van toepassing voor inwoners van Bernheze.

Wilt u ook weer meer meedoen in de maatschappij en veiliger op pad, meldt u dan telefonisch aan voor het intakegesprek. U moet namelijk nog een kwartier zelfstandig zonder hulpmiddel kunnen lopen om deel te kunnen nemen.

Aanmelden:
maandag t/m vrijdag
van 8.30 tot 12.00 uur
via tel. 0412-457067

FysioCentrum Heesch, Verdilaan 48, Heesch

Let op! Er zijn slechts 8 plaatsen per cursus beschikbaar. Geef u dus direct op. Er worden na elkaar 2 cursussen gegeven! De cursus duur één uur.