Kookkamer Heesch ‘Samen tegen eenzaamheid’

Verschillende inwoners in Heesch hebben behoefte aan meer sociale contacten buiten de deur. Helpt u ons deze buurtbewoners samen te laten komen voor een gezellige én betaalbare maaltijd in ons gemeenschapshuis?

Kookkamer Heesch biedt een plek voor Heeschenaren (jong én oud) die graag hun buurtbewoners ontmoeten om samen te eten en/of samen te koken. Het gaat om een sociaal initiatief dat het welzijn van onze inwoners stimuleert door het bieden van een plek om sociale contacten te leggen. Het initiatief van Kookkamer Heesch kost geld en het is voor de initiatiefnemers te veel om de kosten daarvan alleen te dragen. Daarom vragen wij om uw hulp! Heeft u een bijdrage over om ons initiatief te steunen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de Kookkamer?

De Kookkamer is een initiatief van Samen Heesch en De Pas, opgericht in 2022. Je wordt uitgenodigd om in de keuken van De Pas te komen koken en samen in het café te eten. Kun je niet koken? Geen probleem; er zijn vrijwilligers die je helpen om het je te leren. De recepten zijn eenvoudig. Wil je alleen komen eten? Ook dat kan want dit vinden we hartstikke gezellig.

Voor wie is De Kookkamer?
De Kookkamer is er voor iedereen. Ben je 18 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom om aan te schuiven voor een lekkere en gezonde maaltijd, om gezellig samen te kunnen eten, om een avond eenzaamheid te vergeten, voor het ontmoeten van andere mensen en om de warmte van de Huiskamer van Heesch te ervaren. Neem je vrienden, buren, sportmaatjes, de kleinkinderen of collega’s mee en kom gezellig eten.

Wat kost het en aanmelden

Per avond betaal je contant (liefst gepast) €7,50 p.p. (excl. consumpties) voor een voor-, hoofd- en nagerecht. Je kunt per keer aanmelden. Een extra donatie is natuurlijk altijd welkom; hiermee proberen we dan met bijzondere dagen iets extra’s te doen. Om aan te melden kan je bellen, appen met met het algemene telefoonnummer van Samen Heesch (06 12 997 409). Je kunt ook mailen naar: vraag@samenheesch.nl.

Voor wie?
We hopen iedereen, die wil (leren) koken en niet graag alleen kookt en/of eet, te ontmoeten.. Tijd? – Van 16.30 uur tot ongeveer 20.00 uur.

Wanneer is het?

Elke eerste woensdag van de maand is de tafel voor je gedekt. We starten met koken om ca. 16.30 uur en om 20.00 uur zijn we klaar met eten en opruimen.

Maximaal 20 deelnemers.

4 oktober

1 november

6 december

Waar vind je de Kookkamer?

De Pas, De Misse 4, 5384 BZ Heesch, tel. 0412-451634. Kijk voor nog meer informatie op de website van de Pas – www.de-pas.nl of Samen Heesch www.samenheesch.nl – en volg ons op Facebook: Kookkamer Heesch.

Tot gauw! Hartelijke (of smakelijke) groeten van de vrijwilligers van De Kookkamer in Heesch