Kookkamer Heesch ‘Samen tegen eenzaamheid’

Wat is de kookkamer?

Kookkamer Heesch biedt een plek voor Heeschenaren (jong én oud) die graag hun buurtbewoners ontmoeten om samen te eten en/of samen te koken. Het gaat om een sociaal initiatief dat het welzijn van onze inwoners stimuleert door het bieden van een plek om sociale contacten te leggen.

De Kookkamer is een initiatief van Samen Heesch en De Pas, opgericht in 2022. Je wordt uitgenodigd om in de keuken van De Pas te komen koken en samen in het café te eten. Kun je niet koken? Geen probleem; er zijn vrijwilligers die je helpen om het je te leren. De recepten zijn eenvoudig. Wil je alleen komen eten? Ook dat kan want dit vinden we hartstikke gezellig.

Voor wie is De Kookkamer?
De Kookkamer is er voor iedereen. Ben je 18 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom om aan te schuiven voor een lekkere en gezonde maaltijd, om gezellig samen te kunnen eten, om een avond eenzaamheid te vergeten, voor het ontmoeten van andere mensen en om de warmte van de Huiskamer van Heesch te ervaren. Neem je vrienden, buren, sportmaatjes, de kleinkinderen of collega’s mee en kom gezellig eten.

Wat kost het en aanmelden

Per avond betaal je contant (liefst gepast) €7,50 p.p. (excl. consumpties) voor een voor-, hoofd- en nagerecht. Je kunt per keer aanmelden. Om aan te melden kan je bellen, appen met met het algemene telefoonnummer van Samen Heesch (06 12 997 409). Je kunt ook mailen naar: vraag@samenheesch.nl.

Extra donaties ?? : Onze kookkamer heeft dringend behoefte aan uitbreiding van het aantal dagen in de maand, waarop je bij ons kan komen eten. Veel mensen hebben de gezelligheid van het samen eten ontdekt. En dat was juist de bedoeling. Helaas is er geen subsidie voor dit mooie project en zijn we afhankelijk van sponsoring en donaties. Hierbij gaat het om de te betalen huur van de keuken. We roepen iedereen op ons hierbij te helpen. Je kan ieder bedrag naar keuze overmaken naar: Stichting Samen Heesch, NL86RABO0191604062 t.b.v. Kookkamer Heesch. Kom dan ook een keer gezellig mee-eten.
Tijd? – Van 16.30 uur tot ongeveer 19.30 uur.

Wanneer is het?

Elke eerste woensdag van de maand is de tafel voor je gedekt. We starten met koken om ca. 16.30 uur en om 19.30 uur zijn we klaar met eten en opruimen.

Maximaal 20 deelnemers.

1 mei

5 juni

3 juli

Waar vind je de Kookkamer?

De Pas, De Misse 4, 5384 BZ Heesch, tel. 0412-451634. Kijk voor nog meer informatie op de website van de Pas – www.de-pas.nl of Samen Heesch www.samenheesch.nl – en volg ons op Facebook via Samen Heesch.

Tot gauw! Hartelijke (of smakelijke) groeten van de vrijwilligers van De Kookkamer in Heesch