Heesch durf te vragen

Een mooie dag uit het leven van de vrijwilligers coördinator  Van Samen Heesch (20 mei 2022)

De telefoon van de stichting Samen Heesch met panteromslag kent 2 standen:  muisstil, geen gebrom of gerinkel, die een app of belletje aankondigen. Maar er zijn ook dagen dat het een levendige boel is. Meestal het tweede deel van de week. Want elke woensdag staat de kleine advertentie van ‘Heesch durf te vragen’ in de Mooi Bernhezerkrant.

Vanmorgen toen ik me nog bekommerde om mijn zieke bordercollie (helaas ernstig), was er al een zeer krasse vrijwilliger van ons op pad om een collega-oudere mee te nemen naar de KBO viering in de kerk. Vanuit de kerk meldde ze zich: missie geslaagd!

Zelf had ik hier in het geheel niet meer aan gedacht, ging met mijn 2e bordercollie op de fiets naar de schapen. Bleek bij thuiskomst dat niet alleen mijn oudste hond me had gemist!

De panter verkeerde in alle staten van opwinding. Een van onze vrijwilligers melde zich alsnog aan voor een klus (heg snoeien), die ik al had afgezegd bij de aanvraagster. Iemand anders appte dat ze graag meer informatie over onze organisatie wilde. Ze zat al langdurig ziek thuis, wilde iets doen wat haar zou opvrolijken. Die taakjes bleken meteen voorhanden. Binnenkort stort ook zij zich op een klein tuintje, maar kijkt vooral uit naar het gesprek eromheen. En er ligt nog  een vraag om een dame regelmatig wat afleiding te bezorgen. Net een klus voor deze tijdelijke vrijwilligster. En zo zijn er niet één, maar twee mensen blij!

Tegelijkertijd belde een bezorgde buurvrouw voor haar bovenbuurman. Wat meer afleiding zou voor hem welkom zijn. De vraag was of wij iets zouden kunnen betekenen. Natuurlijk, volgende week ga ik bellen om te kijken wat het beste bij meneer past. Het is aan hem.

Wat later zelf even gebeld met een medebestuurslid, zou hij misschien even bij iemand een beetje willen snoeien in de tuin. Ja hoor, ik loop er wel even langs. Snoeigereedschap lever ik dan zelf om de hoek af. Na het eten melde vrijwilliger Jan zich via de telefoon: hij was meteen bij de heg wezen kijken en had hem toen ook maar geknipt. En o ja, één van de leden van de ‘honden uitlaatploeg Rocco’ heeft net als op alle andere dagen 2x met ons gezamenlijke vriendje Rocco gewandeld. Zijn buik is al heel mooi geslonken! De bazin blij en hond ook.

Dit was een fantastische dag. Toch eindig ik met een oproep: we kunnen heel goed nieuwe vrijwilligers gebruiken. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’!

De vraag is heel verschillend, je bepaalt zelf wat en hoeveel je wilt doen.

Het is leuk voor jezelf en je maakt een ander er altijd heel erg blij mee.

Wie wil dat nu niet.

Meer informatie: Stichting Samen Heesch, www.samenheesch.nl, 06-12 997 409, vraag@samenheesch.nl.